Wednesday, September 12, 2012

Kasih PadaMu..


Seawal jam 7 pagi lagi, hari ni.. air mata aku berjurai2 kuar tanpa ditapis...aku nangis.. semuanyer kerana IKIM.FM siarkan lagu Kasih Padamu nyanyian hafiz hamidun.. Sungguh, rindu betul nk dengar lagu ni.. Aku try jugak cari lagu ni full version dlm 4shared, tapi tak der lagi.. dlm YouTube, pun tak der.. mmm...
Kat sini aku sertakan lirik lagu yang menyentuh jiwa ni..

"Kasih Padamu"

Rasulullah dalam sirahMu
 Ku temu tulusnya cinta
Demi umatMu berkorban jiwa
Sehingga hujung nyawa

Kau di utus atas nama Kebenaran
Dengan fasih lidah beri penjelasan
Sabar dalam apa jua keadaan
Tak goyah dengan ranjau tekanan

Walau diri bisa menakluki tahta
Tetap rendah hati penuh sederhana
Segalanya demi LillahiTaala
Azimat yang berharga


Rasulullah dengan hikmahMu
Terpancar syiar agama
Mengubah gelap Menjadi terang
Menghapus jahiliyah

Rasulullah Engkau tinggalkan
Semangat juang tertinggi
Membina satu aqidah
Membangun Iman dan dilapangan Mujahadah

Dari hadith dan AlQuran
Menjadi sumber cahaya pedoman
Hanya itu yang Kau wariskan
Akan selamat di dunia akhirat

Rasulullah Terlalu Rindu
Padamu Junjungan Jiwa
Didalam senda yang utama
Menyambungkan kasih denganMu

Rasulullah dalam sirahMu
Ku temu tulusnya cinta
Demi umatMu berkorban jiwa
Sehingga hujung nyawa

Rasulullah dengan hikmahMu
Terpancar syiar agama
Mengubah gelap Menjadi terang
Menghapus jahiliyah

Ya Rasulullah Ya HabibAllah
Pabila terkenangMu mengalir air mataku…..
 
 Aku mohon maaf andainyer ada lirik yang tidak tepat.. aku dpt ni pun, selepas aku rakam lagu ni guna hp. Senang nk dengar dan tiap kali dengar, tiap kali tu lah jiwa akan tersentuh, mata akan berkaca jernih....
Selawat ke Atas Rasul Junjungan, Rasullullah SAW..  


Klik utk lirik sebenar dr Album Koleksi Istimewa

9 comments:

rasadarihati said...

Salam,tq share lirik ni.saya pun selalu dengar lagu ni di IKIM.puas cr full version. hari ni dh jumpa kat youtube... :)

Anna Insan said...

salam.. samer2... dh ader kat youtube? tq coz share maklumat..

♥ ♥ Missepet ♥ ♥ said...

assalamualaikum..jumpa jg lirik lagu nie..terima kasih sebb share link..

nurul syafawany said...

assalamualaikum..sy pon daa lame cari lagu ni..alhamdulillah,jmpe jgak.. :) just nk shared link untuk mp3 KASIH PADAMU.. korang just klik link ni http://youtump3.com/Kasih_Padamu_Rasulullah_SAW_-_Hafiz_Hamidun@J-8YGa2WH9U.html ..pastu,tngok kat bwah,ade video KASIH PADAMU kan..kat bwah video tu ade tulis DOWNLOAD MP3 (tulisan biru). klik tulisan tu.. next,ade keluar download MP3 (tulisan biru) buat kali kedua,kat atas sekali..klik lagi sekali..pastu,cam biase laa,save file..selamat mncuba..salam.. ^_^

nurul syafawany said...

yg link td tu copy and on new tab jela.. :) ok

Anna Insan said...

Syukran ila nurul syafawany... syukran...

Anna Insan said...

waalaikumussalam misssepet.. samer2..

Maria Elena Zarul said...

salam sis =)

saya ingin minta izin utk share lirik ni di blog saya.
boleh sis?
=)

Anna Insan said...

salam maria... no problem. silakan.
tp, ambik lirik sebenar kat post satu lagik tu ye..
http://anna-insan.blogspot.com/2012/12/kasih-padamu-part-2.html